Gå til hoved-indhold

Økologi

Både i marken og i produktionen arbejder Saxtrup Vingaard 100% økologisk og følger de regler og principper, som Fødevarestyrelsen har opstillet, gældende for certificerede, økologiske fødevarevirksomhed. Vi har grøn smiley og vi anvender hverken kunstgødning eller traditionelle kemiske sprøjtemidler til bekæmpelse af ukrudt, skadedyr eller plantesygdomme. I vinificering og generel rengøring af maskiner anvendes kun økologisk godkendte produkter.

Biodiversitet

Som økologisk vinproducent hr vi stor fokus på biodiversitet, fordi biodiversitet er med til at gøre naturen mindre sårbar i forhold til klimaforandringer og mere robust overfor skadedyr.


Vores mål er, at insekter og planter skal trives og vokse vildt i Saxtrup. Det betyder, at vi har et rigt blomsterliv med gode muligheder for at plukke en smuk buket eller samle materiale til plantning af stof eller garn.

Co2-aftryk

Det gælder om at træffe klimavenlige valg – også når det kommer til den vin, du drikker. Vælger du at købe dansk, professionelt dyrket, økologisk vin, er du med til at reducere dit samlede CO 2-aftryk. Dels fordi økologi bidrager til mindre klimabelastning, delt fordi du ved at købe dansk, bidrager yderligere til at mindske klimabelastningen, fordi transport er forbundet med store udledninger af drivhusgasser.

Kontrol og certificering

  • Hver vinstok er certificeret og har plantepas
  • Godkendt og kontrolleres af fødevarerstyrelsen. Vi har GRØN Smiley
  • Under proces for certificeret økologisk (36 mdr) men kontrolleres som et økologisk landbrug og vingård
  • Professionel vinmager ansat til at sikre at vi arbejder økologisk og med at arbejde med kvalitet fremfor kvantitet
  • Månedlig indberetning og kontrol til/af SKAT for salg af vin
  • Kontrol af landbrugsstyrelsen for økologi
  • Kontrol af miljø tilsyn for tilslutningstilladelser